Modele minuta sedinta

Minuta asta are si EA un. Nu se intocmeste doar pentru ca posteritatea ori Conducerea să stie că ora AIA a fost o investiţie si nu o pierdere de timp la mica socializare. Eroarea 7. Lipsa de sumarizare si structurare a rezultatelor sedintei. Aici ISI sont rolul célébra minuta un intalnirii. AM rési la intalniri la Care minuta avea 60 pagini. Banuiesc ca e inutil sa va spun ca nu am citit-o niciodata. Rolul capotes nu e sa consemneze Cine ce a zis pentru posteritate – nu suntem Inca atat de importanti – ci sa rezume si sa intareasca deciziile pe care le-am luat Impreuna. In timpul intalnirii, cel care va redacta minuta trebuie sa rezume si sa obtina acordul grupului pentru orice decizie luata, inainte sa o consemneze. Minuta trebuie sa circule dans 24 de minerai de la incheierea sedintei. Eroarea 2.

Convocati la sedinta PE Cine nu trebuie. Fie NU convocation PE Cine trebuie, fie convocation oameni in plus. Ambele situatii sunt inacceptabile. Oamenii in plus se plictisesc si simt nevoia sa spuna si EI CEVA, daca tot au fost invitati. Indiferent daca au sau nu ceva InTeLiGenT de spus. Oamenii Care lipsesc nu-si ADUC contributia si fara EI e posibil ca eventualele decizii sa nu se poata lua. Adeseori, sedintele au Componenta fixa, indiferent de Agenda, Gen “Operativa de Luni”. Merita regandita Politica, in sensul reconfirmarii participarii in fiecare saptamana. Capitalul informationnel de Care dispunem nu se limiteaza la informatiile cuprinse dans sistemele de Tip ERP, CRM, etc.

Mare parte dintre informatiile ce pot aduce imbunatatiri activitatii, ori afacerii noastre, nu sunt valorificate Inca la potentialul Maxim. Zac prin fisiere ori mail-URI necategorisite chacun si neorganizate spre o utilizare eficienta. Eroarea 3. Aveti o ordre du jour neclara sau incompleta. Ordre du jour e esentiala. Nu doar pentru a STI ce faceti in sedinta, Cat pentru a STI ce vreti sa Obtineti. E esentiel ca oamenii sa Vina la sedinta pregatiti. Cel mai adesea EI vin nepregatiti, nestiind ce o sa se discute si nestiind ce decizii se asteapta de la EI. Ca atare, Decizia fie se Amana, fie e luata de SEF, fara o contributie coerenta din partea celorlalti, caz in care toata lumea Era mai castigata daca El o Lua pur si simplu si o trimitea PE e-mail. Creati o Agenda si lasati-o sa circule MAcar Cu trei zile inainte. Cereti specific oamenilor sa se ocupe de cate un punct DIN ordre du jour, punct la Care aportul Lor e esentiel, si cereti tuturor celor care au informatii relevante sa Vina cu ele.

Valoarea acestor minute de sedinta este doar in viitorul imediat, in cel mai bun caz. Pe masura trecerii timpului acestea Devin doar istoric, fara ca cineva sa poata valorifica in viitor o idee, o propunere, o recomandare ori orice altceva folositor strecurata intr-o minuta DIN trecut. Repetam greseli ALE Altor echipe pentru ca experientele acestora nu ne sunt accesibile. Au ramas prin minutele trimise PE mail cu ceva timp in urma, le-ai pierdut de mult evidenta. O Alta Gaura in buzunar pe care nici nu o constientizam si prin care pierdem Bani.